Одержати житло можна на умовах фінансового лізингу - Кабмін

Одержати житло можна на умовах фінансового лізингу - Кабмін

Укрінформ
Уряд вніс зміни до статуту Державної іпотечної установи (ДІУ), зокрема, надавши їй право запроваджувати програми забезпечення житлом громадян України на умовах фінансового лізингу.

Відповідну постанову № 616 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2004 р. № 1330 і від 17 липня 2009 р. № 768», що була ухвалена на засіданні Уряду 18 серпня 2017 року, оприлюднено на Урядовому порталі.

Передбачається, що джерелами фінансування ДІУ програми фінансового лізингу будуть фінансові ресурси, залучені під державну гарантію, передбачену Державним бюджетом України на 2017 рік.

Читайте також: Зобов'язання України схильні до високого кредитного ризику - експерт

Нагадаємо, Державна іпотечна установа розробила та передала на розгляд Кабінету Міністрів України запровадження такого фінансово-кредитного механізму забезпечення житлом громадян України, як надання житлової нерухомості у фінансовий лізинг. Основними перевагами цього механізму є відсутність першого внеску за житло та отримання можливості проживання в квартирі відразу після укладання лізингової угоди з ДІУ (житло у фінансовий лізинг передається після завершення його будівництва, проведення внутрішніх оздоблювальних робіт та встановлення необхідного устаткування).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-