Зобов'язання України схильні до високого кредитного ризику - експерт

Зобов'язання України схильні до високого кредитного ризику - експерт

Укрінформ
Рейтинг країни як був у категорії Саа, так і залишився там, а це означає, що зобов'язання України дуже низької якості і схильні до дуже високого кредитного ризику.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив головний аналітик рейтингового агентства "Експерт-Рейтинг" Віталій Шапран.

«Moody's дійсно показало позитивну динаміку поліпшивши і рейтинг і прогноз, обгрунтувавши ці дії результатом структурних реформ. Проте я хочу нагадати, що рейтинг України як був у категорії Саа так і залишився там, на жаль, категорія Саа означає що «зобов'язання України дуже низької якості і схильні до дуже високого кредитного ризику», - сказав Шапран.

Читайте також: Dragon Capital: Поліпшення рейтингу - позитив перед поверненням на ринок єврооблігацій

Експерт нагадав, що S&P і Fitch з весни підтримують нам рейтинг В-, це вище ніж навіть поліпшений рейтинг від Moody's Service, який за шкалою інших агентств прирівнюється до ССС.

«Для України це погано, через «правила найменшого рейтингу», оскільки регулятори і учасники ринку за наявності 2 або більше  рейтингів повинні набувати значення найменшого з них. Тому останнє рішення Moody's нас як би утримує у категорії Саа (ССС) незважаючи на більш кращі оцінки від інших агентств. Я дуже сподіваюся, що Moody's Service буде оптимістичнішим у своїх оцінках і вже наступного разу перейде до категорії В», - додав Шапран.

Нагадаємо, рейтингове агентство Moody's підвищило рейтинги уряду України в українській та іноземній валюті на один розряд, з Caa3 до Caa2, і змінило прогноз зі "стабільного" на "позитивний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-