Dragon Capital: Поліпшення рейтингу - позитив перед поверненням на ринок єврооблігацій

Dragon Capital: Поліпшення рейтингу - позитив перед поверненням на ринок єврооблігацій

Укрінформ
Поліпшення рейтингу України є позитивною новиною напередодні планованого повернення уряду на ринок єврооблігацій.

Про це йдеться в коментарі інвестиційної компанії Dragon Capital, який передали у розпорядження Укрінформу.

"Впродовж останніх кількох років Moody's був найбільш консервативним серед трьох рейтингових агентств щодо України. Зокрема, саме Moody's першим знижував кредитні рейтинги держави у 2013-15 рр. і не поспішав повертати їх на передкризовий рівень після реструктуризації суверенного боргу. Після останнього підвищення рейтинг Moody's залишається на дві позначки нижче рейтингів S&P і Fitch (B - із стабільним прогнозом). Частково це пов'язано з особливостями методології агентства, яка грунтується на річних даних і дозволяє вкрай обмежену суб'єктивну оцінку ситуації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Данилюк: Підвищення кредитного рейтингу України - результат структурних реформ

У Dragon Capital відзначають, що проте, залишається можливість для подальшого поліпшення агентством Moody's рейтингу України (швидше всього, наступного року), за умови, що країна залишиться в програмі МВФ і продовжить нарощувати золотовалютні резерви.

Нагадаємо, рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило кредитний рейтинг уряду України у національній та іноземній валюті на один рівень - до позначкики Caa2, а також змінило прогноз із стабільного на позитивний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-