У Фонді держмайна не бачать зв'язку між монополіями в енергетиці та підняттям тарифів

У Фонді держмайна не бачать зв'язку між монополіями в енергетиці та підняттям тарифів

Укрінформ
Приватизація енергетики має на меті заробити кошти для держави і ніяк не впливає на підвищення тарифів у цій сфері.

Про це це заявляє Фонд державного майна України на своїй сторінці у Facebook. 

"Приватизація енергетики та підвищення тарифів - два процеси, не пов'язані між собою. А майже 1,4 млрд грн ФДМУ для бюджету заробив! ДТЕК Західенерго, Київенерго та ДТЕК Донецькобленерго - успіх минулого тижня", - похвалилися в ФДМУ.

Крім того, за повідомленням Фонду держмайна, торговельні сесії з продажу 25% акцій ще п'яти енергопідприємств триватимуть до 31 серпня.

"Робимо все від нас залежне, щоб досягти позитивного результату. Заробляти для держави гроші приємно і почесно!", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фондовий ринок: Іноземним цінним паперам спростили доступ в Україну

Фонд держмайна минулого тижня продав блокуючі пакети акцій трьох з восьми енергетичних компаній, що були виставлені на біржові аукціони. Усі три пакети – ПАТ «Донецькобленерго», ПАТ «Західенерго» та ПАТ «Київенерго» – купила кіпрська компанія Ornex, що входить до групи СКМ мажоритарного власника цих енергокомпаній Ріната Ахметова. Таким чином, безпосередні компанії Ахметова та афілійовані з ними структури наразі володіють 96,5% акцій ПАТ «Донецькобленерго»; 97,2% акцій ПАТ «Західенерго» та 97,4% ПАТ «Київенерго».

Минулого тижня Укрінформ надіслав низку запитів у державні органи, зокрема, у Антимонопольний комітет України та Київську міську держадміністрацію, з приводу монополізації енергетичної галузі структурами, що контролюються Рінатом Ахметовим. Проте наразі жодної відповіді не надано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-