Пенсійна реформа: в уряді заявляють, що базовими принципами не поступатимуться

Пенсійна реформа: в уряді заявляють, що базовими принципами не поступатимуться

Укрінформ
Кабмін наполягатиме, аби у законопроекті щодо підвищення пенсій в другому читанні, збереглися принципові позиції, серед яких - не підвищення пенсійного віку, запровадження для всіх однакових умов виходу на пенсію та ліквідація дефіциту Пенсійного фонду. 

Про це інформує Урядовий портал у відповідях на запитання щодо пенсійної реформи. 

В уряді нагадують, що за пенсійну реформу в першому читанні проголосувало 282 народних депутата, представники більшості депутатських груп і фракцій, а також частина незалежних депутатів. 

«Тоді ж було прийнято рішення допрацювати реформу разом з усіма зацікавленими сторонами. Але уряд має декілька базових принципів, від яких не відійде за жодних обставин. Реформа буде проведена без підняття пенсійного віку. Вже від жовтня пенсії зростуть для 9 млн пенсіонерів і буде скасовано податок на пенсії для працюючих пенсіонерів. Надалі пенсії будуть перераховуватись автоматично», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Гройсман каже, що депутатські правки можуть "знищити" пенсійну реформу

Крім того, наголошують в уряді, будуть запроваджені прозорі й однакові для всіх умови виходу на пенсію, ліквідовано дефіцит Пенсійного фонду, аби забезпечити ресурс для подальшого зростання пенсій». 

«Уряд розпочав пенсійну реформу, щоб відновити соціальну справедливість для людей похилого віку і дати можливість забезпечити гідну старість нинішній молоді. Ці принципові позиції уряд буде відстоювати», - інформує Урядовий портал.

Як повідомлялося, законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» був ухвалений Верховною Радою 13 липня 2017 року в першому читанні. Восени 2017 року очікується його розгляд у другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-