Акції європейських компаній впали через теракт у Барселоні

Акції європейських компаній впали через теракт у Барселоні

Укрінформ
Ціни на європейські акції знизилися після теракту у Барселоні, що стався у четвер, 17 серпня.

Про це повідомляє Reuters.

"Європейські туристичні акції різко скоротилися на початку торгів у п'ятницю після смертельного нападу в туристичній гарячій точці Барселони", - йдеться у повідомленні. 

Європейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,9% лише за одну ніч. Зазначається, що акції туристичних компаній втратили 1,4% своєї вартості через загрозу терактів. 

Повідомляється, що акції авіаперевізників Easyjet, Ryanair, British Airways та Lufthansa знизилися на 2,3%-3,2%, іспанської авіакомпанії AENA - на 2%.

Збитки від ризику також торкнулися банків, у середньому акції банків втратили 1,2% вартості, включаючи Deutsche Bank та BNP Paribas.

Читайте також: Фонд держмайна продав 25% акцій Західенерго за 417,2 мільйона

Як повідомлялося, в четвер, 17 серпня, фургон скоїв наїзд на натовп людей у Барселоні на пішохідній вулиці Рамбла. В результаті 13 осіб загинули і понад 100 отримали поранення.

Друга атака сталася в каталонському місті Камбрільс, де близько першої години ночі фургон спробував заїхати на пішохідну зону на набережній, проте перекинувся, і ймовірні терористи були вбиті поліцією. За останніми даними, це семеро людей (не включаючи пораненого передбачуваного терориста).

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой оголосив триденну жалобу по всій країні.

Серед загиблих та поранених - громадяни з 24 країн, у тому числі одна громадянка Бельгії. За даними МЗС України, українців серед жертв немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-