На ЧАЕС до кінця року почнуть переробку радіоактивних відходів

На ЧАЕС до кінця року почнуть переробку радіоактивних відходів

Укрінформ
Першу чергу заводу з переробки рідких радіоактивних відходів на ЧАЕС планують здати в експлуатацію до кінця 2017 року. Завершення всього обсягу робіт заплановано на травень 2018-го.

Про це інформує прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження на своїй сторінці в Facebook. 

«На промисловому майданчику ЧАЕС поновлені роботи з будівництва заводу з переробки рідких радіоактивних відходів (ЗПРРВ), який призначений для переробки відходів з ЧАЕС. Весь обсяг робіт розділено на два пакети. Виконання першого пакету заплановано завершити до кінця 2017 року, що дозволить ввести об'єкт в експлуатацію і розпочати переробку рідких РАВ на проммайданчику ДСП «ЧАЕС». Завершення всього обсягу робіт за вказаним договором заплановано на травень 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Британці знімуть у Чорнобилі кадри для стрічки про дику природу

За інформацією ДСП «ЧАЕС», під час експлуатації заводу будуть перероблятися рідкі радіоактивні відходи, які накопичились за час експлуатації, та ті, що утворилися в процесі зняття з експлуатації ЧАЕС, а також експлуатаційні рідкі РАВ об'єкта «Укриття».

«Зараз рідкі радіоактивні відходи, а їх більше 20 000 куб. м, зберігаються в існуючих сховищах, які є на промисловому майданчику ЧАЕС. Після переробки на заводі вони будуть упаковані і відправлені на довготривале зберігання на комплекс «Вектор», - повідомив голова ДАЗВ Віталій Петрук.

ЗПРРВ розрахований на переробку РРВ впродовж 20-річного періоду. Його мінімальна проектна потужність - 2500 куб. м необроблених РРВ на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-