В  Україну прибула третя партія антрациту з ПАР

В Україну прибула третя партія антрациту з ПАР

Укрінформ
Компанія ДТЕК отримала третю партію вугілля марки "А" з Південно-Африканської Республіки. Таким чином, протягом літа компанією було сумарно поставлено 225 тис. тонн антрациту.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.

"У порт «Южний» прибуло третє судно з антрацитом з ПАР для теплоелектростанцій ДТЕК. Нова партія поповнить запаси вугілля на станціях, які покривають річний брак потужності в енергосистемі України і готуються до проходження осінньо-зимового періоду", - розповіли в ДТЕК.

Читайте також: Кістіон: Реформа має зробити українські шахти самодостатніми й прибутковими

Як повідомляється, балкер SBI REGGAE доставив в Україну 75 тис. тонн південноафриканського антрациту. В даний момент судно розвантажується, потім паливо попрямує на склади Придніпровської та Криворізької ТЕС.

У компанії зазначили, що з початку серпня Криворізька ТЕС в нічний час працює із середнім навантаженням 600 МВт, в денний - 735 МВт. Придніпровська ТЕС працює вночі з навантаженням - 150 МВт, вдень - 200 МВт. При такому режимі роботи станції сумарно спалюють близько 10 тис. тонн антрациту щодоби.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках укладеного контракту ДТЕК уже імпортував в Україну 225 тис. тонн антрациту з ПАР. Перше судно з 75 тис. тонн антрациту для теплоелектростанцій ДТЕК прибуло в Україну 25 травня, друге - 23 липня. Всього в ПАР компанія законтрактувала 675 тис. тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-