Фонд держмайна продаватиме по 25% акцій 8 об'єктів енергетики

Фонд держмайна продаватиме по 25% акцій 8 об'єктів енергетики

Укрінформ
Фонд державного майна України зробив усе необхідне, аби підготувати 8 об'єктів енергетики до приватизації, по 25% акцій кожен, та виставити на продаж, бо впевнений - попит на них є.

Про це інформує прес-служба ФДМУ на своїй сторінці у Facebook.

"Наголошуємо, що продаж об'єктів енергетики - 25% акцій 8 енергопідприємств - затверджений рішеннями уряду у 2015 році і підтверджений наступними його рішеннями у 2016 та 2017 роках. І фонд зробив усе необхідне, аби підготувати їх до приватизації та виставити на продаж", - заявив заступник голови ФДМУ Юрій Нікітін.

За його словами, жодного зиску від управління цими пакетами держава не отримує, крім одного - можливість їх продати і заробити на цьому. Водночас державний контроль над цими та всіма іншими енергооб'єктами залишається за державою в особі незалежного регулятора - НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг).

Фонд переконаний у наявності попиту на об'єкти енергетики.

Читайте також: Фонд держмайна продає держпакет акцій підприємства з виробництва ядерного палива

Як повідомлялося, ФДМУ 24 липня оголосив початок проведення аукціонів з підвищенням ціни з продажу пакетів акцій восьми енергокомпаній. 15 серпня на "Українській біржі" відбудуться торги з продажу 25% акцій ПАТ "Одесаобленерго" (стартова ціна - 631,3 млн грн), 16 серпня - ПАТ "Донецькобленерго" на фондовій біржі "Іннекс" (стартова ціна - 143,81 млн грн), ПАТ "Донбасенерго" - на Українській міжбанківській валютній біржі (стартова ціна - 669,192 млн грн), ПАТ "Сумиобленерго" на фондовій біржі "Перспектива" (стартова ціна - 370,192 млн грн), 17 серпня - ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" (початкова вартість - 728,236 млн грн) та ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" (початкова вартість - 490,054 млн грн) - на Київській міжнародній фондовій біржі, 18 серпня - ПАТ "ДТЕК Західенерго" на фондовій біржі ПФТС (початкова вартість - 347,6 млн грн), ПАТ "Київенерго" - на фондовій біржі ПФТС (початкова вартість 759,633 млн грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-