Ташлицька ГАЕС під загрозою зупинки через критично низький рівень у водосховищах

Ташлицька ГАЕС під загрозою зупинки через критично низький рівень у водосховищах

Укрінформ
У зв'язку з встановленням рівня Олександрівського водосховища Каскаду ГЕС-ГАЕС Южно-Українського енергокомплексу на позначці 14,35 м з 9 серпня водойму переведено в режим транзитного пропуску.

Про це повідомляє прес-служба ДП "НАЕК "Енергоатом"

"На сьогодні обстановка настільки критична, що з 76 мільйонів кубометрів запасів води у водосховищах залишилося всього 28. У найбільшому, Ладижинському, наприклад, з 28 мільйонів кубометрів запасу води залишилося лише 11. Проте в найнапруженішому графіку нині працює Олександрівська водойма, яка спрацювала вже весь свій запас, і ми змушені переводити її на транзитний пропуск припливних витрат", - прокоментував заступник начальника відділу техногенно-екологічної безпеки БУВРу Руслан Туз.

Читайте також: «Укргідроенерго» цьогоріч розпочне будівництво другої черги Дністровської ГАЕС

Рівень Олександрівського водосховища, що встановився на позначці 14,35 м - це найнижча межа водогосподарської ємності водойми. 

«До «мертвого» об'єму нам залишилося всього 35 сантиметрів води. Цей невеликий запас залишають для роботи Ташлицької ГАЕС. Якщо доведеться спрацювати і його, на порядок денний буде винесене питання щодо зупинки гідроакумулюючої станції. І це станеться вперше за останні 14 років», - додав заступник начальника гідротехнічного цеху Каскаду ГЕС-ГАЕС Андрій Гнезділов.

У зв'язку зі складною водогосподарською ситуацією впродовж усього басейну річки Південний Буг, Південно-Бузьким басейновим управлінням водних ресурсів і облводресурсами розроблено рекомендації обов'язкового характеру з коригування забору води водокористувачами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-