На оренді 1000 вагонів Клименко

На оренді 1000 вагонів Клименко "наварив" близько 400 мільйонів - прокурор

Укрінформ
З 2013 по 2017 роки від здачі в оренду 1000 вагонів екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко отримав прибуток на загальну суму приблизно 400 млн грн.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За попередніми розрахунками, які були зроблені із залученням експертів, нами було встановлено, що Клименко протягом 2013-2017 років тільки за рахунок експлуатації і надання в оренду цих вагонів отримав через підлеглих і довірених осіб, а також через компанію "Юнісон" прибуток у сумі орієнтовно 400 млн грн. Таким чином, Клименко отримував від здачі в оренду і використання цих вагонів прибуток, який становив помісячно від 10 до 12 млн грн", - сказав Матіос.

Він також поінформував, що середня вартість одного такого вагону становить 40 тисяч доларів, а загальна вартість цієї тисячі вагонів - 40 мільйонів доларів США.

"Наскільки мене запевнив голова правління УЗ (Войцех Балчун - ред.), у випадку передачі і запуску в експлуатацію цих вагонів до моменту винесення рішення суду про ймовірну конфіскацію в дохід держави самих вагонів, вони не будуть простоювати", - додав головний військовий прокурор.

Читайте також: Балчун розраховує заробити на "вагонах Клименка" 170 мільйонів

Матіос зазначив, що річний очікуваний дохід від експлуатації тисячі вагонів, "які були куплені на вкрадені в українців гроші", становитиме близько 150 мільйонів гривень щорічно.

Як повідомляв Укрінформ, Головна військова прокуратура за рішенням Печерського суду передала державі 1000 арештованих вагонів, які належали групі Клименка-Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-