Укртрансгаз через брак коштів виконав лише чверть запланованих ремонтних робіт

Укртрансгаз через брак коштів виконав лише чверть запланованих ремонтних робіт

Укрінформ
ПАТ "Укртрансгаз" на сьогодні виконав лише чверть запланованих ремонтних робіт та третину діагностики. Газовики скаржаться на блокування робіт та закупівлі матеріалів з боку "НАК "Нафтогаз України".

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав екс-віце-президент - головний інженер ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Бурак, повідомляє кореспондент агентства.

"Ремонти і обслуговування ми виконали на 24%, діагностику - на 35%, капітальні інвестиції - на 14%. За ті 5 місяців, які залишилися, фізично виконати роботи, передбачені річними програмами, неможливо", - відзначив Бурак.

Читайте також: «Укртрансгаз» збільшив запас газу до 13 мільярдів кубів

За його словами, уся система регламентних робіт, виконана вчасно і у повному обсязі, мінімізувала б ризик виникнення позаштатних ситуацій і зриву постачання газу.

"Чому такі низькі показники? У кінці І кварталу був змінений менеджмент УТГ: керівники, відповідальні за забезпечення виробництва і проведення закупівель, організацію і виконання ремонтних робіт. Зміни відбулися за погодження НАК "Нафтогаз України", - зазначив Бурак.

Він розповів, що після цього виникли проблеми з оплатою роботи та постачання матеріалів підрядниками.

"Вони припиняли роботи, очікуючи, поки їм заплатять. На сьогодні наздогнати темпи проведення робіт можна лише в обсязі 50%. Наскільки це вплине на газопостачання - спрогнозувати важко", - додав Бурак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-