В Україні зростає кількість прибуткових молочних господарств - експерт

В Україні зростає кількість прибуткових молочних господарств - експерт

Укрінформ
У липні 2017 року середньостатистичний професійний виробник молока в Україні отримував в середньому на одному літрі на 55,3% більше прибутку, ніж у липні 2016 року.

Про це пише економіст інвестиційного відділу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization, FAO) Андрій Ярмак на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ще в квітні 2017 року виробництво (молока - авт.) було прибутковішим ніж в тому самому місяці попереднього року на 23%, то в липні різниця вперше перевищила 50% і склала 55,3%", - зазначив Ярмак.

Читайте також: Китай планує збільшити імпорт харчових продуктів з України - Держспоживслужба

Він додав, що також вперше за півроку у липні 2017 року на 1,3% зріс індекс прибутковості виробництва молока, у порівнянні з червнем.

Ярмак підкреслив, що на сьогодні в Україні прибутковими господарствами можуть бути ті, що доять 5,5 тис кг молока на корову в рік. Експерт зауважив, що минулого року межа прибутковості перевищувала 7 тис кг. За словами Ярмака, це є показником того, що в Україні зростає кількість прибуткових молочних господарств.

Як повідомлялось раніше, з початку 2017 року в цілому прибутковість виробництва молока  в Україні зросла на 34%,  ніж за такий же період 2016 року. При цьому, вона була найвищою за останні три сезони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-