Білий дім про вугільний контракт: Україна тепер не залежатиме від

Білий дім про вугільний контракт: Україна тепер не залежатиме від "мінливих сусідів"

Укрінформ
У Білому домі вважають, що домовленість про постачання в Україну американського вугілля припинить енергозалежність українців від "мінливих сусідів" та забезпечить надійну диверсифікацію в цій сфері.

З відповідною заявою виступила у понеділок під час брифінгу речниця Білого дому Сара Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Це партнерство забезпечить Україну надійним, міцним та конкурентним джерелом енергоресурсів, сприяючі стабільному постачанню енергоресурсів, яку історично залежало від "благодаті" мінливих сусідів країни”, - зауважила офіційний представник адміністрації президента США.

Читайте також: Центренерго підписало контракт на імпорт 700 тисяч тонн вугілля зі США

Як повідомляв Укрінформ, українське державне ПАТ "Центренерго" уклало з американською компанією Xcoal Energy & Resources контракт на поставку до кінця року 700 тисяч тонн вугілля. Перше судно з 85 тис. тонн вугілля має прибути в порт "Південний" (Одеська область) вже на початку вересня. Відповідно до умов контракту, до кінця вересня прибудуть наступні 120 тис. тонн. Загалом, до кінця 2017 року буде доправлено близько 700 тис. тонн вугілля зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-