Центренерго підписало контракт на імпорт 700 тисяч тонн вугілля зі США

Центренерго підписало контракт на імпорт 700 тисяч тонн вугілля зі США

Укрінформ
Державне ПАТ "Центренерго" уклало з американською компанією Xcoal Energy & Resources контракт на поставку до кінця року 700 тисяч тонн вугілля.

Про це йдеться у заяві "Центренерго", повідомляє посольством США в Україні.

Як зазначається, у червні представники компанії побували з візитом у США. "Окрім офіційних зустрічей у Міністерстві енергетики США та Міністерстві торгівлі США, керівництво компанії відвідало п'ять найбільших вугледобувних компаній у Пенсільванії. Всі ці компанії були серед потенційних постачальників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найкраща пропозиція надійшла від однієї з найбільших американських вуглевидобувних та експортних компаній - Xcoal Energy & Resources, з якою "Центренерго" і продовжувала вести переговори щодо укладення взаємовигідного контракту.

У результаті 14 липня 2017 року "Центренерго" підписав контракт на імпорт вугілля з "Xcoal Energy & Resources".

Повідомляється, що перше судно з 85 тис. тонн вугілля має прибути в порт "Південний" (Одеська область) вже на початку вересня поточного року.

Читайте також: Центренерго відмовилося від грузинського антрациту через валютні ризики

Відповідно до умов контракту до кінця вересня прибудуть наступні 120 тис. тонн. Загалом до кінця 2017 року буде доправлено близько 700 тис. тонн американського вугілля.

"Безперервне постачання вугілля американською компанією дозволить повністю функціонувати електростанціям "Центренерго", що, у свою чергу, забезпечить стабільний осінньо-зимовий опалювальний сезон в 2017-2018 роках", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-