У Мінсоцполітики назвали умови автоматичного продовження субсидій

У Мінсоцполітики назвали умови автоматичного продовження субсидій

Укрінформ
Автоматично субсидії не перепризначатимуться громадянам, які мають прострочену заборгованість за житлово-комунальні послуги за два і більше місяців.

Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особливих змін у програмі житлових субсидій, у принципах її надання не відбулося. Тобто, збережено автоматичний принцип призначення субсидій для тих громадян, які їх отримували раніше. Єдине, що враховано тепер новий період, за який визначаються доходи для призначення субсидій, щоб максимально наблизити термін, за який беруться доходи, і дату, з якої призначається субсидія. Крім цього, передбачено контроль простроченої понад 2 місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг", - сказав він.

За його словами, процес автоматичного перепризначення субсидій розпочався в травні, відповідно, береться до уваги заборгованість з оплати за ЖКП в лютому і раніше цього року.

Музиченко зазначив, що для перепризначення субсидій громадяни, які мають борги, повинні або сплатити їх, або укласти з надавачами житлово-комунальних послуг договір з реструктуризації заборгованості.

Разом з тим він пояснив, що у разі первинного звернення громадянина щодо призначення субсидії, наявність заборгованості за ЖКП не враховується.

"На сьогоднішній день побудовано систему таким чином, що в період отримання житлової субсидії і первинного звернення, факт наявності відповідної заборгованості не грає ролі, не враховується і не може бути обмеженням щодо її отримання", - підкреслив представник Мінсоцполітики.

Читайте також: Субсидії на новий опалювальний сезон призначатимуться "автоматом" - Мінсоцполітики

Музиченко наголосив, що надання державної допомоги у вигляді субсидії якраз і спрямовано на те, щоб, у тому числі, допомогти громадянам сплатити борги, які були накопичені раніше, адже під час отримання субсидії за комунальні послуги вони платять значно менше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-