Субсидії на новий опалювальний сезон призначатимуться

Субсидії на новий опалювальний сезон призначатимуться "автоматом" - Мінсоцполітики

Укрінформ
Перепризначення субсидій на житлово-комунальні послуги на наступний опалювальний період здійснюється в автоматичному режимі, без необхідності повторного звернення громадян.

Про це заявив директор департаменту соцдопомоги  Мінсоцполітики Віталій Музиченко, інформує прес-служба відомства

«Ті громадяни, які отримували субсидію на оплату житлово-комунальних послуг у минулому опалювальному сезоні, автоматично отримують перепризначення державної підтримки. Відповідно, їм не потрібно буде знову йти до органів соцзахисту для її оформлення», - зазначив Музиченко.

Уточнюється, що при цьому виняток становлять лише громадяни, які орендують житло, яким необхідно після закінчення терміну отримання минулої субсидії звернутися до органів соцзахисту населення.

Музиченко також повідомив, що ті особи, які мають значну заборгованість за комунальні послуги та бажають і надалі отримувати підтримку держави у вигляді субсидій, мають звернутися до компаній-надавачів цих послуг для реструктуризації боргу на взаємовигідних умовах. 

Читайте також: У КМДА нарахували майже 100 тисяч відмов у субсидіях комунальним боржникам

У свою чергу він зазначив, що тим, хто влітку отримав платіжки з відсутньою субсидією, потрібно звернутися в органи соцзахисту для роз'яснення.

«Після закінчення опалювального періоду суми до сплати у платіжках зменшуються, адже більшу їхню частину складають витрати на опалення. Відповідно, разом зі зменшенням суми на оплату послуг, зменшується і сума призначеної субсидії. У кожній конкретній ситуації це зменшення може бути різним, в залежності від частки витрат на опалення, яка у приватному секторі може становити більше 90 відсотків, тому розмір субсидії, у деяких випадках, може бути навіть нульовим», - додав Музиченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-