Апеляційний суд відмовив Курченку: ОПЗ конфіскований на користь держави

Апеляційний суд відмовив Курченку: ОПЗ конфіскований на користь держави

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області відмовив у відкритті апеляційного провадження за скаргами представників ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", ТОВ "Енергія і газ Україна" та представника безпосередньо Сергія Курченка.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

"Таким чином, 21.07.2017 набуло законної сили рішення Суворовського районного суду м. Одеси про спеціальну конфіскацію на користь держави всього майна Одеського нафтопереробного заводу та товариства з обмеженою відповідальністю", - заявила вона.

Сарган додала, що "за рішенням суду на користь держави конфісковано нежитлові виробничі приміщення та адміністративні будівлі загальною площею понад 38 тисяч квадратних метрів, а також земельні ділянки площею 77 гектарів та установки для забезпечення діяльності заводу".

Орієнтовна вартість конфіскованого майна становить понад $200 млн (понад 5 млрд грн).

Нагадаємо, в березні 2013 року Одеський нафтопереробний завод був придбаний групою ВЕТЕК бізнесмена Сергія Курченка. У квітні 2014 року діяльність ВЕТЕК початку розслідуватися правоохоронцями в частині незаконного ввезення та реалізації нафтопродуктів. Для відшкодування завданих державі збитків було вилучено і заарештовано понад 75 тис. т нафтопродуктів.

Читайте також: Генпрокуратура просить про заочне розслідування щодо Курченка

Як повідомлялося, 22 квітня 2017 р. за клопотанням прокуратури суд був заарештований колишній заступник генерального директора з постачання Одеського НПЗ. Як уточнив генпрокурор Юрій Луценко, мова йде про Дмитра Вєрємєєва. Затриманий він був 21 квітня в аеропорту "Бориспіль".

Всього в ході розслідування повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних операцій з нафтопродуктами за так званою "схемою Курченка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-