Кабмін:

Кабмін: "Магiстральнi газопроводи України" - об'єкт держвласностi

Укрінформ
Кабмін схвалив проект Закону, яким ПАТ «Магiстральнi газопроводи України» внесено до перелiку об'єктiв права держвласностi.

Таке рішення прийнято на засіданні уряду 19 липня, повідомляє Урядовий портал.

«Законодавчим актом вносяться змiни до додатка 1 Закону України «Про перелiк об'єктів права державної власностi, що не пiдлягають приватизації». Документ спрямований на забезпечення належної ідентифiкацiї ПАТ «Магiстральнi газопроводи України» у перелiку об'ектiв права державної власностi, що не пiдлягають приватизації, затвердженому вищезазначеним Законом», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що статтею 5 Закону України «Про приватизацiю державного майна» nередбачено, що приватизації не підлягають об'єкти, що мають загальнодержавне значення, а саме: магiстральнi нафто- i газопроводи та магiстральний трубопровiдний транспорт, що обслуговують потреби держави в цiлому, пiдземнi нафто- та газосховища.

Читайте також: Україна сьогодні на 20% збільшить транзит російського газу - Укртрансгаз

Метою дiяльностi ПАТ «Магiстральнi газопроводи України» вiдповiдно до статуту є забезпечення безперебiйного транспортування природного газу магiстральними газопроводами ефективної експлуатації, управлiння об'єктами магістрального трубопровiдного транспорту та розвитку rазотранспортної системи.

Ініціатором та розробником законопроекту є Мiнiстерство енергетики та вугільної промисловостi України.

Нагадаємо, Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України від 9 листопада 2016 року № 801 «Про утворення публiчного акцiонерного товариства «Магiстральнi газопроводи України» утворено ПАТ«МГУ», 100 вiдсоткiв акцiй якого належить державi і повноваження з управлiння корпоративними правами держави у статутному капiталi якого здійснює Мiнiстерство енергетики та вугiльної промисловостi, з метою вiдокремлення дiяльностi з транспортування та зберiгання (закачування, вiдбору) природного газу при реструктуризацiї публiчного акціонерного товариства «Нацiональна акцiонерна компанiя «Нафтогаз України».

За результатами приватного розмiщення акцiй постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 листопада 2016 року № 837 «Питання публiчного акцiонерного товариства «Магiстральнi газопроводи України» засновано ПАТ «МГУ» та затверджено статут товариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-