АМКУ не штрафував підприємства OSTCHEM, лише готує рішення

АМКУ не штрафував підприємства OSTCHEM, лише готує рішення

Укрінформ
Антимонопольний комітет України не накладав штрафні санкції на підприємства групи OSTCHEM у зв'язку з порушенням законодавства про захист економічної конкуренції на українському ринку азотних добрив.

Про це повідомляє Антимонопольний комітет України.

"Нещодавно у ЗМІ була розповсюджена недостовірна інформація щодо ніби-то накладених штрафів Антимонопольним комітетом України на ПАТ «Рівнеазот», Сєвєродонецьке об’єднання «АЗОТ», ПАТ «Рівнеазот», ТОВ «НФ Трейдинг Україна", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: АМКУ визнав, що Ostсhem Фірташа зловживав монопольним становищем

Зазначається, що наразі готується проект рішення у зв'язку зі встановленим фактом зловживання монополією, з урахуванням одержаних від учасників справи коментарів та заперечень, який найближчим часом буде винесено на засідання Комітету.

В АМКУ підкреслюють, що відповідно до законодавства про захист економічної конкуренції за зазначене порушення штраф може бути накладений на підприємства у розмірі до десяти відсотків їх доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Нагадаємо, у травні аграрії звернулись до Уряду України з проханням зруйнувати монополію підприємств групи OSTCHEM на ринку мінеральних добрив України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-