Побутовому споживачеві не можна нав'язувати марку і тип лічильника газу - НКРЕКП

Побутовому споживачеві не можна нав'язувати марку і тип лічильника газу - НКРЕКП

Укрінформ
Побутовий споживач має право придбати лічильник газу за власний розсуд та самостійно обрати його тип і марку. Нав’язування оператором ГРМ лічильників газу є порушенням ліцензійних умов.

Про це попереджає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Комісія зазначила, що підбір типорозміру лічильника проводиться на етапі проектування в залежності від витрати газу встановленого (або такого, що проектується) газового обладнання. Інформація про витрату газу вказується в паспорті кожного газового приладу і залежить від його потужності.

Читайте також: НКРЕКП попросила Енергетичне Співтовариство провести аудит Комісії

Для встановлення лічильника газу споживачу необхідно звернутися до оператора газорозподільної системи з метою узгодження порядку дій щодо встановлення лічильника газу (видача технічних умов, погодження проекту тощо). Після виконання робіт потрібно знову звернутися до оператора ГРМ для проведення первинного обстеження вузла обліку з метою введення лічильника газу в експлуатацію та його опломбування.

НКРЕКП також наголосило, що встановлення лічильника газу може здійснюватися будь-яким підприємством, яке має право на виконання таких робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-