Україна хоче почати консультації щодо ЗВТ з Британією - посол

Україна хоче почати консультації щодо ЗВТ з Британією - посол

Укрінформ
України хоче розпочати вже ближчим часом неформальні консультації щодо майбутнього торговельного режиму і пропонуватиме створити зону вільної торгівлі з Великою Британією.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу розповіла Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко.

«Справді, на зустрічі з Терезою Мей Прем’єр-міністр України запропонував не чекати 2019 року, коли Велика Британія планує залишити ЄС, а розпочати вже ближчим часом неформальні консультації щодо майбутнього торговельного режиму між нашими країнами. При цьому, ми свідомі того, що до моменту офіційного завершення Брекзіту укладати будь-які двосторонні угоди Уряд Великої Британії не має права», - сказала Галібаренко.

Читайте також: ЄС невдоволений правами своїх громадян у Британії після Brexit

Вона вважає, що це цілком раціональний підхід. 

«У нас буде достатньо часу визначитися з тією оптимальною моделлю двосторонніх економічних відносин, яка буде взаємовигідною для обох сторін. Ми будемо пропонувати створити зону вільної торгівлі з Великою Британією», - наголосила посол.

За словами Галібаренко, серед найбільш перспективних сфер британський бізнес розглядає в Україні енергетичну сферу, банківський та IT сектор, а також аграрну сферу.

Як відомо, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрічався з Прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей у Лондоні 5 липня. 

Повний текст інтерв’ю незабаром на сайті агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-