Новий оператор ГТС повноцінно запрацює з 2018 року - Міненерго

Новий оператор ГТС повноцінно запрацює з 2018 року - Міненерго

Укрінформ
Новий оператор газотранспортної системи України - ПАТ "Магістральні газопроводи", який буде створено у процесі андбандлінгу НАК "Нафтогаз України", повноцінно запрацює не раніше 1 кварталу 2018 року.

Про це на прес-конференції сказав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Прокопів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"По Стокгольму є затримка. Кінцеве рішення буде не пізніше 30 листопада 2017 року. Виходячи з цих передумов, ми отримаємо незалежного оператора ГТС у І кварталі 2018 року", - зазначив Прокопів.

За його словами, протягом 30 днів після кінцевого рішення Стокгольмського арбітражу активи ПАТ "Укртрасгаз" мають бути передані до ПАТ "Магістральні газопроводи", а протягом 60 днів - розпочата сертифікація нового оператора ГТС. Крім того, необхідно підготувати нормативно-правову базу.

"Ми повинні опрацювати проект договору на управління державним майном, а також зміни до 5 законопроектів, опрацьовані спільно з Енергетичним співтовариством. До 1 вересня їх необхідно подати до ВР, а за осінь треба провести ці зміни", - додав Прокопів.

Читайте також: Нафтогаз оголосить рішення у справі про мільярдний борг Укртрансгазу через 5 днів

Крім того, до кінця 2018 року будуть підготовлені висновки щодо моделі управління МГУ, а до 2019 року - також компанії ПАТ "Підземні газосховища України".

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року Кабінет міністрів в рамках реформування НАК "Нафтогаз України" ухвалив рішення про створення нової компанії-оператора ГТС - ПАТ "Магістральні газопроводи України". 

Очікується, що ПАТ "Магістральні газопроводи України" у 4 кварталі цього року отримає наглядову раду, що складатиметься з 7 членів: чотирьох незалежних та трьох представників держави.

Міненерговугілля до 1 вересня визначиться з майном, яке перейде від Укртрансгаз до нового оператора газотранспортної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-