Північний потік-2: європейці мають взяти відповідальність за наслідки - нардеп

Північний потік-2: європейці мають взяти відповідальність за наслідки - нардеп

Укрінформ
Багато політиків у Європі продовжують політику "невтручання" стосовно газопроводу Північний потік-2, однак кожен із них має нести відповідальність за можливі наслідки реалізації цього проекту.

Про це у Facebook написала народний депутат Ольга Бєлькова за результатами засідання ПА ОБСЄ, що пройшло у Мінську. 

"На жаль, сьогодні цей проект є величезною загрозою як для єдності Європи, так і для безпеки України. Але забагато політиків у Європі обирають шлях "не влізати". Бо одним із партнерів Газпрому є Німеччина", - зазначила Бєлькова.

Вона наголосила, що саме "політична" підтримка робить проект можливим.

"Але тоді ці політики мають публічно обговорювати і відстоювати свої позиції, щоб взяти відповідальність і за можливі наслідки - посилення агресії Росії по відношенню до України, послаблення економіки України та східноєвропейських країн, і можливе використання питання газу у переговорах з інших європейських питань", - зазначила народний депутат.

Читайте також: Північний потік-2 перенесе російські корупційні схеми в Європу – експерт

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" (Nord Stream-2) передбачає будівництво двох ниток газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. За планом загальна пропускна здатність має становити 55 мільярдів кубометрів за рік.

Для реалізації проекту створено компанію Nord Stream 2 AF, яка в квітні підписала угоди про фінансування проекту з Shell (Велика Британія - Нідерланди), OMV (Австрія), Engie (Франція), Uniper і Wintershall (обидві - Німеччина). У червні партнери перерахували на рахунки компанії понад один мільярд євро. Планується, що трубопровід почне працювати в 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-