Зміна законодавства в сфері приватизації забезпечить її конкурентність - Гройсман

Зміна законодавства в сфері приватизації забезпечить її конкурентність - Гройсман

Укрінформ
Зміна законодавства в сфері приватизації дозволить забезпечити її конкурентність.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав журналістам на прес-конференції у Лондоні після конференції з питань реформ в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми нещодавно ухвалили проект закону... та направили до парламенту, що передбачає абсолютну прозорість, конкурентність нової системи приватизації в країні. Більше того, ми пропонуємо такі норми, які дозволять запроваджувати у процесі приватизації англійське право. Це означатиме прозорість і конкурентність, і захист інвестицій, які йдуть в Україну”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман запевняє, що в Україні розпочалася тотальна боротьба з корупцією

Як повідомлялося, 4 липня Кабінет міністрів схвалив проект закону “Про приватизацію державного майна”, що був розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Фондом державного майна України (ФДМУ) за участі міжнародних донорів та підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

Новий законопроект дозволить вивести конкуренцію за державні активи на глобальний рівень та перейти до ринкового ціноутворення на об’єкти в державній власності. Так, передбачається, що законопроект дозволить відійти від інституту оцінки та визначити ціну об’єкту виключно платоспроможним попитом.

Проект закону встановлює принципово новий підхід до розподілу на об’єкти великої та малої приватизації. До великих за рішенням КМУ віднесуть лише найбільші об’єкти з найвищим потенціалом привабити стратегічного іноземного інвестора, таких об’єктів за попередніми даними буде близько 60.

Об’єкти великої приватизації будуть продаватися із залученням інвестиційного радника - одного з інвестиційних банків з репутацією. Радник вивчатиме попит на об’єкт, спілкуватиметься з потенційними покупцями та пропонуватиме стартову ціну.

Водночас об’єкти малої приватизації зможуть бути реалізовані за допомогою відкритих аукціонів он-лайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-