ЄС та USAID допоможуть запровадити нову стратегію розвитку сільських територій

ЄС та USAID допоможуть запровадити нову стратегію розвитку сільських територій

Укрінформ
Партнерами України в запровадженні нової політики розвитку сільських територій виступають Європейський Союз та проект «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Агентства США з міжнародного розвитку.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Ми вивчаємо найуспішніші практики сільського розвитку різних країн, державної підтримки малого виробника, кооперації, просування традиційної продукції та продукції локального виробництва, агрорекреації та інформаційно-просвітницької роботи. Але принципи, підходи та моделі політики сільського розвитку поки що залишаються новацією для значної частини суспільства, тому процес публічного обговорення цих питань є просто необхідним», - підкреслила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

За її словами Угода про Асоціацію з ЄС передбачає позиції щодо сільського розвитку, які пов’язані із впровадженням інновацій, дорадництвом, сільським туризмом, розвитком органічного виробництва. Ковальова зауважила, що діяльність проекту Європейського Союзу «Підтримка ЄС впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні» саме спрямована на пошук та успішну реалізацію зазначених ініціатив у сільській місцевості.

Читайте також: Всі державні земельні аукціони відбуватимуться в онлайн режимі - Кабмін

Заступник міністра наголосила, що також допомога низці об’єднаних територіальних громад надається проектом USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». Ковальова підкреслила, що в рамках проекту громадам допомогають в підготовці стратегій економічного розвитку, планів їх реалізації та залученні відповідних ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-