У Канаді хочуть запровадити податок на короткострокову здачу житла в оренду

У Канаді хочуть запровадити податок на короткострокову здачу житла в оренду

Укрінформ
Жителі канадського Ванкувера, охочі здавати своє житло у короткострокову оренду туристам, будуть вимушені купляти у міста спеціальну ліцензію.

Про відповідні зміни до законодавства оголосив мер Ванкувера Грегор Робертсон, передає кореспондент Укрінформу. 

«Наш житловий фонд передбачений у першу чергу для довгострокового проживання у ньому», - пояснив мотивацію законодавців Робертсон.

Він уточнив, що в разі позитивного голосування депутатами міськради, мешканцям Ванкувера залишать змогу здавати своє основне житло у короткострокову оренду, придбавши перед цим у міста спеціальну ліцензію за 49 доларів на рік. При цьому дозвіл на здачу другого житла отримати буде неможливо.

Додаткові мита будуть накладені і на операторів короткострокової оренди, які тепер, окрім федеральних та місцевих податків, муситимуть віддавати місту до трьох відсотків від власної комісії. «Короткострокова оренда нині становить до 30% від усього доступного туристам проживання. Таким чином, Airbnb фактично є найбільшим готелем Ванкувера», -  зазначив Робертсон.

Мер подякував американській компанії Airbnb за співпрацю із місцевою владою та пояснив, що на кожному оголошенні про оренду на сайті вказуватиметься номер ліцензії власника. За його підрахунками, близько 30% чинних пропозицій залишаться, але власники близько 1000 об’єктів будуть вимушені прибрати їх з ринку.

Читайте також: Канадські “беушні” авто ввозитимуть в Україну за нульовою ставкою

Таким чином міська влада намагається подолати рекордно високі ціни на нерухомість у Ванкувері, що вже стали недоступними для більшості канадців. Хоча офіційно порожніми у місті є лише 0.8% помешкань, для короткотермінової оренди доступно майже 6000 квартир, що на 10% більше, ніж рік тому.

Подібні законодавчі ініціативи були минулого місяця оголошені і в Торонто, що теж страждає від непомірно високих цін на житло.

Фото: canadian-immigrant.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-