"Азаров, імовірно, щось знав": капуста встановила рекорд зі здорожчання

Укрінформ
За перше півріччя року капуста білоголовкова стала абсолютним лідером в Україні зі зростання ціни, подорожчавши більш ніж у 4 рази.

Про це заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Прем’єр, який втік з України, пропонував нам садити капусту. Він, імовірно, щось знав, тому що за півроку вона подорожчала більш ніж у 4 рази, ставши абсолютним лідером зростання", - повідомив Дорошенко.

Асоціація постачальників торгівельних мереж констатує, що за півроку, з 1 грудня 2016 р. по 30 червня 2017 р., подорожчала двадцять одна позиція з двадцяти трьох у списку соціальних продуктів харчування, тобто 90%.

Читайте також: Набір із 23 продовольчих товарів здорожчав на 115 гривень за півроку

Дані Державної служби статистики свідчать про те, що за шість місяців відбулось стрімке подорожчання м’яса: свинини і яловичини, відповідно на 24,5 грн і 17,5 грн. Відтепер кілограм свинини можна буде купити за середньою ціною 97 грн, а яловичини – по 104 грн. 

Зросли ціни на варені ковбаси – на 6 грн, сало – на 4 грн, курячу тушку – на 3,5 грн. На сьогодні варена ковбаса коштує 67 грн за кг, сало – 45 грн за кг, а тушка куряча – 45,5 грн за кг. 

Продукт № 1 для кожної родини – соціальний хліб, як білий, так і чорний, за шість місяців подорожчав на 1,3 грн. 

Найстрімкіше подорожчання відбулось на овочі. Капуста подорожчала на 13 грн, морква – на 10 грн, цибуля - на 6,7 грн, буряк – на 5,4 грн, картопля – на 4,8 грн. 

За півроку помітно зросли ціни на молочну продукцію. Найбільше з «молочки» піднявся в ціні сир - на 11,7 грн, тепер його середня ціна по Україні становить 92,5 грн за кг. Вершкове масло можна купити по 141,1 грн за кг, що на 6,8 грн дорожче від попереднього періоду. Сметана і молоко подорожчали відповідно на 4,8 грн, і 1,2 грн.

Більш ніж на 1 гривню також подорожчали цукор - на 1,5 грн та рис - на 2 грн.

За останні шість місяців відбулось зниження ціни на яйця - на 9 грн, відповідно тепер вони по 11,9 грн за десяток, та зниження ціни на гречку - на 3,2 грн, вона тепер коштує 25 грн за кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-