В Італії врятували від банкрутства найстаріший банк світу�

В Італії врятували від банкрутства найстаріший банк світу

Укрінформ
В Італії досягли угоди про докапіталізацію найстарішого банку світу - "Monte dei Paschi di Siena". Сума вкладення становить $ 7,4 мільярда доларів.

Про це повідомляє Reuters.

"За словами одного з чиновників Центробанку Італії, угода з порятунку четвертого банку країни "Monte dei Paschi di Siena", яка дозволить уряду Італії докапіталізувати його на $ 7,4 млрд доларів, отримала всі необхідні схвалення від чиновників ЄС", - йдеться у повідомленні.

Заступник голови Банку Італії Фабіо Панетта на брифінгу в понеділок підтвердив, що порятунок тосканського банку - "завершена угода".

На тому ж брифінгу головний наглядач за банком, Кармело Барбагалло, уточнив, що залишилося дочекатися тільки формального затвердження домовленості з боку Єврокомісії.

"Monte dei Paschi di Siena" - офіційно найстаріший банк світу, заснований ще у 1472 році.

Як раніше повідомляв Укрінформ, італійський уряд у неділю, 25 червня, заявив про готовність виділити до 17 мільярдів євро для того, щоби врятувати два банки від банкрутства.

Термінові кошти, які виділить уряд, складають п'ять мільярдів євро, повідомило AFP з посиланням на міністра фінансів П'єра Карло Падоана - йдеться про Banca Popolare di Vicenza і Veneto Banca, які Європейський центробанк (ЄЦБ) раніше визнав близькими до неплатоспроможності.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-