Луценко підписав листа про недопущення тиску на бізнес

Луценко підписав листа про недопущення тиску на бізнес

Оновлено
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко під час наради в Житомирі зачитав і підписав лист керівникам регіональних прокуратур "Про недопущення корупційного тиску на бізнес".

Це відбулося під час наради в Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перекладаю на людську мову: щодо всіх бізнесів, які віднесені до категорії великих платників податків і визначені Державною фіскальною службою, давати дозвіл на обшуки та інші слідчі дії має виключно заступник регіонального прокурора. Припиніть цей хаос і наїзди на крупних платників податків! Цей лист підписую прямо при вас і вимагаю його дотримання від сьогоднішнього дня", - резюмував Луценко, зачитавши документ.

Він зазначив, що майже кожного дня на різних підприємствах відбуваються "маски-шоу" - санкціоновані прокуратурою обшуки, які, проте, не дають жодних результатів.

"Мені набридло вибачатися перед бізнесменами за те, що в них вигребли, паралізували - а потім це нічим не закінчилося. Так, є об'єктивні справи, в яких потрібно провести виїмку. А чим закінчується, коли гребуть все підряд? Тим, що до Верховної Ради вносять проект закону, який взагалі забороняє вилучати комп'ютерну техніку. А це означає, що розслідування економічних злочинів буде зупинено", - наголосив генпрокурор.

Він вимагає проводити обшуки тільки тоді, коли це абсолютно необхідно, і вилучати тільки те, що зазначене в рішеннях суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-