Україна обговорює спільне управління своєю газотранспортною системою

Україна обговорює спільне управління своєю газотранспортною системою

Укрінформ
Україна обговорює із провідними західними операторами газотранспортних систем спільне управління своєю газотранспортною системою.

Про це повідомили в Департаменті з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

"Для того щоб додатково забезпечити впевненість європейських покупців газу у надійності ГТС, Україна обговорює спільне управління системою із провідними західними операторами газотранспортних систем", - йдеться у повідомленні.

У "Нафтогазі" підкреслили, що традиційний прямий маршрут постачання через Україну є надійним рішенням, яке забезпечує енергетичну безпеку ЄС, розвиток газового ринку і відповідає суспільним інтересам.

"Українська ГТС має високу пропускну здатність, є надійною та гнучкою. Вона може транспортувати газ до ЄС за європейськими правилами ведення бізнесу. Традиційний маршрут також є найбільш економічно ефективним способом доставки російського газу в Центральну, Східну і Південну Європу", - зазначили в "Нафтогазі". 

Також підкреслюється, що серед усіх наявних варіантів – це єдиний маршрут постачання російського газу, який повністю відокремлений від російського монопольного постачальника газу. 

"Інфраструктура на цьому маршруті вже розвинута, надійна та добре підтримується. На відміну від Газпрома, український оператор працює прозоро, розкриваючи свої дані в онлайн-режимі на платформі прозорості ENTSOG і співпрацює з Європейською комісією", - зазначили в Нафтогазі.

Як відомо, "Нафтогаз" також наполягає на застосуванні вимог Третього енергетичного пакету до проекту "Північний потік-2" з метою встановлення прозорих принципів вільного ринку для всіх маршрутів постачання російського газу в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-