США допоможуть запустити на Херсонщині проект з постачання фруктів та овочів

США допоможуть запустити на Херсонщині проект з постачання фруктів та овочів

Укрінформ
Пілотний проект з постачання фруктів та овочів до торговельних мереж України і суттєво зменшить витрати на логістику продукції стартував у Голій Пристані на Херсонщині.

Відповідну угоду про співпрацю підписали місцеві фермери, проект Агентства США з міжнародної допомоги (USAID) «Підтримка аграрного і сільського розвитку», компанія «Нібулон» та представники торговельних мереж, інформує прес-служба Проекту.

"Пілотний проект, що допоможе покращити якість плодово-овочевої продукції у торговельних мережах України, на чверть зменшить витрати на логістику продукції з Херсона та допоможе дрібним фермерам Херсонщини налагодити ланцюжки збуту для своєї продукції, стартував 17 червня у Голій Пристані", - йдеться у прес-релізі.

Зазначається, що в рамках пілотного проекту буде сформована гуртова партія кавунів та доставлена річковим транспортом по Дніпру до складів торговельних мереж. Проект використовуватиме новий причал, побудований компанією «Нібулон» у м. Голій Пристані. У разі успішного завершення пілоту, відпрацьований логістичний ланцюжок буде застосований до інших видів плодоовочевої продукції, що вирощується на полях Херсонщини.

«Дрібні фермери зазвичай не мають можливості співпрацювати із торговельними мережами, адже виробляють порівняно невеликі об'єми продукції, - говорить Патрік Рейдер, керівник проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».  – Наш проект допоможе дрібним фермерам Херсонської області об’єднатися, сформувати великі партії продукції і побудувати новий ефективний ланцюжок постачання з полів Херсонщини до великих торговельних мереж. Будуть застосовані сучасні міжнародні стандарти логістики і пакування, а споживачі отримають до своїх столів більш якісний і свіжий кавун».

Як зазначив генеральний директор компанії ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський, завдяки цьому проекту доправлятимуться з Херсонщини не тільки зерно, а й кавуни, перець, цибуля, помідори, інші овочі та фрукти на Київ і далі в Білорусь.

Проект «Підтримка аграрного і сільського розвитку» – це проект USAID, що реалізується компанією Кімонікс і ставить за мету сприяння всеохоплюючому і стійкому економічному зростанню шляхом розвитку аграрного сектора і створення більш привабливих умов проживання в сільській місцевості України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-