Україна до 2020 року забезпечить себе газом власного видобутку - Кістіон

Україна до 2020 року забезпечить себе газом власного видобутку - Кістіон

Укрінформ
Енергетична стратегія України до 2035 року передбачає, що до 2020 року Україна повністю забезпечить себе газом власного видобутку і збільшить питому вагу альтернативних джерел енергії до 11%.

Про це віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон розповів Директору Євразійського центру Атлантичної Ради Джону Гербсту, пише Урядовий портал.

«Основа Енергетичної стратегії України-2035 – енергетична безпека країни, комплексний розвиток енергетики з урахуванням екологічних вимог, забезпечення інтеграції електричного та газового секторів України до ринку європейських країн, збільшення долі «зеленої» енергії, все більшої відмови від викопних видів палива. Наше короткострокове завдання – до 2020 року суттєво наростити власний видобуток газу та збільшити питому вагу альтернативних джерел енергії до 11%», - зазначив В.Кістіон.

За його словами, в України вже є помітні позитивні зрушення: прийнято Концепцію розвитку газовидобувної галузі, у парламенті знаходяться законопроекти, якими пропонується знизити рентну ставку для газу, видобутого з нових свердловин, спростити процедури відведення земельних ділянок для здійснення геологорозвідувальних робіт.

«Ми працюємо над запровадженням прозорих й зрозумілих умов роботи в нафтогазовій сфері, без затягування реалізації проектів в часі, як для українського бізнесу, так і закордонного - щоб усі працювали у рівних умовах на благо України. Бо наше завдання не лише забезпечувати себе повністю власними енергоресурсами, але й стати експортером нафти і газу в Європу. А без новітніх технологій, якими володіють передові міжнародні компанії, та інвестицій, поставлених нами цілей швидко не досягнути», - наголосив віце-прем’єр-міністр.

У свою чергу Директор Євразійського центру Атлантичної Ради, екс-посол США в Україні Джон Гербст відзначив великий потенціал України як в традиційній, так і альтернативній енергетиці й висловив зацікавленість іноземних інвесторів, зокрема американських, працювати в нашій державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-