Розтрата 12 мільярдів рефінансу: НАБУ підозрює Нацбанк у співучасті

Розтрата 12 мільярдів рефінансу: НАБУ підозрює Нацбанк у співучасті

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро (НАБУ) підозрює посадовців Нацбанку у співучасті в розтраті 12 млрд грн рефінансування.

Це випливає з ухвали Солом'янського райсуду Києва від 31 травня 2017 року.

Згідно з матеріалами суду, НАБУ встановило даний факт у рамках розслідування виведення 87 млн дол. зі збанкрутілого "Дельта Банку".

"В ході досудового слідства встановлено, що у період 2014-2015 років службові особи Національного банку України, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, за попередньою змовою зі службовими особами ПАТ "КБ "Південкомбанк", ПАТ "Банк "Київська Русь", ПАТ "Міський Комерційний Банк", ПАТ "Автокразбанк", ПАТ "Терра Банк", ПАТ "Дельта Банк", ПАТ "КБ "Хрещатик", АТ "Банк "Фінанси та кредит", ПАТ "Фінростбанк", ПАТ "Інтеграл-Банк" розтратили кошти Національного банку України на загальну суму понад 12 млрд грн на користь вказаних комерційних банків, шляхом їх незаконного рефінансування", - йдеться у документі. 

Крім того, слідство встановило, що розтрата рефінансування НБУ відбулася з використанням кореспондентських рахунків зазначених банків, а також ПАТ "Банк "Таврика", відкритих у Meinl Bank Aktiengeselschaft (Відень, Австрія), Bank Frick & CjAG (Ліхтенштейн), Bank Winter & CO AG (Австрія) та East-West United Bank SA (Люксембург), шляхом погашення кредиторської заборгованості підконтрольних підприємств, яка виникла на підставі кредитних договорів, укладених ними з зазначеними іноземними банківськими установами протягом 2011-2015 років. 

Як відомо, у липні 2016 року Солом'янський райсуд Києва 1 липня дозволив детективам НАБУ тимчасово отримати доступ до документів Нацбанку в рамках розслідування цієї справи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-