Україна і Литва разом доводять шкідливість

Україна і Литва разом доводять шкідливість "Північного потоку-2" - Порошенко

Укрінформ
Україна і Литва разом обстоюють позицію, що будівництво "Північного потоку-2" є політичним проектом, який шкодить інтересам Європи. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції  з Президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Ми разом (з Литвою. - Ред.) ефективно доводимо позицію щодо шкідливості будівництва "Північного потоку-2" і стверджуємо, що будь-які політичні проекти мають піти з Європейського континенту, і газ більше не повинен використовуватися як інструмент тиску на будь-яку державу, в тому числі на Україну, а мати виключно економічну природу", - сказав Порошенко.

У цьому контексті він нагадав, що Україна виграла арбітраж у Стокгольмі, забезпечуючи енергетичну незалежність нашої держави. 

Порошенко також зазначив, що для України дуже цікавий досвід Литви щодо терміналу  скрапленого газу, який вони побудували для забезпечення диверсифікації газопостачання.

Як повідомили ЗМІ, міністр морського господарства і судноплавства Польщі Марек Грубарчик в ефірі "Польського радіо Шецін" заявив, що будівництво "Північного потоку-2" порушує енергетичну стратегію Євросоюзу та повинно бути заблоковано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-