Стратегію розвитку морських портів до 2038 року актуалізують - АМПУ

Стратегію розвитку морських портів до 2038 року актуалізують - АМПУ

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) спільно з експертами Світового банку спільно працюють над актуалізацією Стратегії розвитку морських портів до 2038 року. 

Про це Укрінформ повідомила прес-служба АМПУ.

«Залучення фахівців світового рівня до розробки нової стратегії морських портів дозволить створити якісний і глобальний документ. Зазначу, що надання технічної допомоги від Міжнародного банку є донорським проектом. Через два місяці плануємо представити перший драфт стратегії на обговорення», - сказав очільник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Документ передбачатиме зміну моделі управління портами, зокрема, застосування принципів моделі land lord, закріплення спеціалізації портів; впровадження нових механізмів залучення інвестицій в портову галузь. Крім того, будуть переглянуті плани розвитку інфраструктури кожного порту (днопоглиблення, модернізація залізниць, причалів) на основі аналізу поточних і потенційних вантажопотоків з урахуванням нових аспектів політики розрахунку портових зборів. 

Оновлена Стратегія розвитку морських портів до 2038 року в рамках середньострокової перспективи корелюватиметься з Національною транспортною стратегією України до 2030 року.

До роботи над стратегічним документом також залучені фахівці портового бізнесу, науковці та міжнародні експерти. До подачі драфта стратегії для затвердження Міністерством інфраструктури, його обговорять з представниками галузі та громадськістю.

Нагадаємо, раніше АМПУ представила План пріоритетних дій на 2017 рік. Адміністрація оголосила про реалізацію масштабних проектів, спрямованих на створення, реконструкцію портової інфраструктури в короткостроковій перспективі. Ряд з них, а саме днопоглиблення в порту «Южний», реконструкція хвилелому в Одеському порту, знаходяться в активній стадії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-