Розробники узгодили фінальну версію Нацстратегії поводження з відходами

Розробники узгодили фінальну версію Нацстратегії поводження з відходами

Укрінформ
На засіданні керівного комітету з підготовки Національної стратегії поводження з відходами представлено остаточну редакцію документа, над яким майже рік працювали три міністерства за підтримки GIZ та ЄБРР.

Про це повідомляє Урядовий портал

«Ми вийшли на фінальну версію цього документа. Далі - рішення Кабміну і напрацювання необхідної законодавчої бази. Документ базується на європейських директивах, які Україна зобов'язалася імплементувати у рамках Угоди про асоціацію, та враховує практичні напрацювання країн ЄС щодо вирішення проблем з відходами усіх видів: побутовими, будівельними, електронними, с/г та іншими», - зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, документ передбачає запровадження економіки замкнутого циклу, мінімалізацію утворення відходів, а також можливість повторно їх використовувати як вторинну сировину.

«Поводження з відходами - майже тіньовий сектор економіки. Це неприйнятно. Стратегія передбачає запровадження нових правил. Сміттєпереробні заводи та сортувальні лінії в Україні з'являться лише за прозорості ринку, коли можна прийти вкласти кошти в будівництво сміттєпереробного заводу чи сортувальної лінії і законно працювати, щоб повернути свою інвестицію», - наголосив Семерак.

Він додав, що темпи реалізації реформи прямо залежатимуть від активності органів місцевого самоврядування та територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-