У Ахметова скаржаться, що дилетанти нищать підприємства на окупованому Донбасі

У Ахметова скаржаться, що дилетанти нищать підприємства на окупованому Донбасі

Укрінформ
Бойовики в ОРДЛО створили свої підприємства, які очолюють випадкові люди, на базі "націоналізованих" активів компанії ДТЕК.

Про це журналістам розповів в.о. генерального директора компанії ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"15 березня у нас відбулася втрата підприємств, на яких працювали загалом 36 тис. осіб. Протягом 2 тижнів ми їх звільнили, більшість перейшли працювати у новостворені підприємства, створені замість ДТЕК", - сказав Сахарук.

За його словами, всім колишнім співробітникам було запропоновано переїхати на контрольовану територію і влаштуватися на підприємства ДТЕК.

"Ми пообіцяли, що приймемо всіх, хто матиме бажання. Повідомили про своє бажання близько 700 осіб. Переїхали і на Павлоград, і на Добропілля, і на Бурштин. Більшість залишилися, але ми очікуємо, що до осені буде друга хвиля переїзду. Зарплата там 1 до 1, гривня до рубля. Багатьох відправили у відпустки без утримання, потім повернули, робота нестабільна", - відзначив керівник ДТЕК.

За його даними, колишні топ-менеджери підприємств компанії не отримали керівних посад у бойовиків, замість них були поставлені випадкові люди без досвіду.

"Вони відразу призначили керівників своїх. Це незнайомі нам люди, ми їх не знаємо. Ми думали, що людей повинні брати з досвідом роботи в енергетиці, шахтарів. Насправді, це люди випадкові", - прокоментував Сахарук.

Крім того, за його інформацією, колишні підприємства ДТЕК не змогли повернутися до повноцінного режиму роботи через відсутність каналів збуту продукції.

"Шахта "Комсомолець" відправляє весь видобуток на Старобешівську ТЕЦ, Зуївська ТЕЦ працює 1 блоком в умовах відсутності вугілля марки Г, працює на суміші. По суті, знищують станцію, яка працює не на проектному паливі", - додав Сахарук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-