Голова Харківської ОДА: Ярославський виконав усі зобов'язання за ХТЗ

Голова Харківської ОДА: Ярославський виконав усі зобов'язання за ХТЗ

Укрінформ
Глава групи DCH Олександр Ярославський, власник та інвестор Харківського тракторного заводу, виконав усі зобов'язання за ХТЗ.

Про це заявила голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична під час відвідування Харківського тракторного заводу, повідомили в прес-службі групи DCH.

"Завдяки підтримці Президента України та інвестору, ми змогли запустити легендарний завод ХТЗ. І можемо говорити з упевненістю, що є замовлення, буде робота, з упевненістю дивимося в майбутнє. Сьогодні на ХТЗ виконані всі зобов'язання інвестора, які він давав. Підприємство працює і розвивається. Завдяки роботі інвестора і менеджменту заводу, завдяки роботі всіх, хто вкладає свою душу у виробництво тракторів – в результаті ми зможемо виконати будь-план", - сказала Світлична.

Генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль наголосив, що в травні поточного року був побитий рекорд останніх десятиліть роботи заводу по випуску деталей. "На ХТЗ деталей виготовили більше, ніж на 14 млн грн - це теж обсяг валової продукції, обсяг реалізації, і він прив'язаний до заробітної плати", – сказав він.Як зазначив Коваль, "наші дії спрямовані на підвищення внутрішньої ефективності та оптимізацію бізнес-процесів. І рух є в усіх напрямках. Джерело ж потенційного підвищення рівня заробітної плати ми бачимо в тому, щоб більше продавати і робити нашу продукцію дешевшою. З одного боку, те, що зараз був прийнятий указ, що компенсує покупцям техніки ХТЗ, 20% від її вартості, дасть істотну надбавку продажу на ринку України. А з іншого - інвестиції в модернізацію дозволять знизити накладні витрати".

Нагадаємо, Харківський тракторний завод відновив свою роботу 6 січня 2017 року після десятимісячного простою. На даному етапі підприємство активно набирає робітників основних професій. Загальний обсяг інвестицій групи DCH у ХТЗ складе від 300 до 500 млн доларів США. Стратегія підприємства в даний час орієнтована на відновлення ринкових позицій як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Харківський тракторний завод веде свою історію з 1930 р., є одним з найбільших машинобудівних підприємств України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-