80% транспортників вважають корупцію гальмом бізнесу в Україні - дослідження

80% транспортників вважають корупцію гальмом бізнесу в Україні - дослідження

Укрінформ
80% компаній, що задіяні у вітчизняному інфраструктурному секторі, стверджують, що корупція пагубно впливає на розвиток бізнесу в українському середовищі.

Про це свідчать результати дослідження "Корупція у транспортному бізнесі", представленому сьогодні, 6 червня, в Американській торговельній палаті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, 80% респондентів стверджують, що корупція ускладнює та негативно впливає на рух бізнесу в Україні.

Серед основних причин неефективності боротьби з корупцією, респонденти визначають, по-перше, монополізовану та олігархічну систему економіки в Україні (80% опитаних), по-друге, бізнес зазначає, що корупція спрощує здійснення функцій влади (72% опитаних). 

Ще одним потужним фактором існування корупції 68% вважають погану систему мотивації у вигляді низьких зарплат у чиновників. Найменша кількість опитаних серед причин неефетивності боротьби з корупцією називає військові дії в країні (4%), а також брак часу для дійсної оцінки результату (4%).

"Тобто бізнес не вважає, що війна якимось чином негативно впливає на можливості боротьби з корупцією. І друге,у влади було достатньо часу для того, щоб цю боротьбу об'єктивно провести", - зазначає керівник експертного напряму Центру транспортних стратегій Андрій Шкляр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-