Україна втратила одну позицію у рейтингу глобальної конкурентоспроможності

Україна втратила одну позицію у рейтингу глобальної конкурентоспроможності

Укрінформ
Україна опустилася з 59 на 60 місце у щорічному рейтингу глобальної конкурентоспроможності (IMD World Competitiveness Yearbook 2017). Низькі позиції пояснюються низькою ефективністю Уряду.

Про це повідомив директор Центру досліджень світової конкурентоспроможності (IMD World Competitiveness) професор Артуро Бріс.

"У нижній частині таблиці опинилися країни, які переживають політичні та економічні потрясіння. Ви очікували б побачити у рейтингу такі країни, як Україна (60), Бразилія (61) Венесуела (63), адже читали про їх політичні проблеми у новинах. Ці проблеми виникли через низьку ефективність їхніх урядів, що й спричинило зниження у рейтингу», - сказав Бріс.

Як випливає з рейтингу, Україна опустилася на 1 пункт порівняно з минулим роком. 

Росія обіймає 44 місце і порівняно з 2016 роком опустилася на 2 пункти. 

А лідером рейтингу став Гонконг.

"Гонконг зміцнив своє лідерське місце у щорічному рейтингу, обійнявши перше місце другий рік поспіль. Швейцарія та Сингапур посіли друге та третє місце відповідно, а США посіло четверте місце - найнижче у рейтингу за п'ять років. Нідерланди замкнули першу п'ятірку, перейшовши з восьмого місця, яке посідали минулого року", - прокоментували у Центрі досліджень світової конкурентоспроможності.

Рейтинг Інституту менеджменту (IMD, Швейцарія) розробляється на оцінці стану економіки країни, ефективності державних органів влади, стану ділового середовища і стану інфраструктури.

Щорічний рейтинг глобальної конкурентоспроможності (The Competitiveness Yearbook IMD World) інститут IMD проводить з 1989 року разом з дослідницькими організаціями в усьому світі. Кожна держава у рейтингу оцінюється на основі аналізу 333 критеріїв за чотирма основними показниками ключових аспектів економічного життя країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-