У Газпромі по-своєму розтлумачили рішення Стокгольмського арбітражу

У Газпромі по-своєму розтлумачили рішення Стокгольмського арбітражу

Укрінформ
ПАТ "Газпром" назвав проміжним рішення Стокгольмського арбітражу щодо справи з "Нафтогазом".

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу "Газпрому".

"Газпром" у середу отримав окреме (проміжне) рішення Стокгольмського арбітражу щодо розгляду між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" в рамках контракту купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках, що є проміжною стадією арбітражного процесу", - зазначили в російській компанії.

У Газпромі додали: "Стокгольмський арбітраж може винести остаточне рішення не раніше кінця червня".

Раніше 31 травня "Нафтогаз України" повідомив, що отримав окреме рішення Стокгольмського арбітражу у справі проти "Газпрому" за контрактом на постачання газу, в якому йдеться про скасування умови "бери або плати" і задоволена вимога про перегляд ціни в контракті на постачання газу. Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль також заявила, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимогу "Нафтогазу" про скасування заборони на реекспорт газу.

Зустрічні позови "Нафтогазу" і "Газпрому" за контрактом на постачання газу були подані в арбітраж в червні 2014 року, усні слухання були завершені в жовтні 2016 року, а рішення очікується в другому кварталі 2017 року. Станом на початок квітня 2017 року, взаємні претензії "Газпрому" і "Нафтогазу" за контрактом купівлі-продажу газу з урахуванням штрафів і відсотків становили близько $45,7 млрд і $17,9 млрд відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-