Учасники Енергетичної хартії знайшли спільні рішення щодо транзиту ресурсів

Учасники Енергетичної хартії знайшли спільні рішення щодо транзиту ресурсів

Укрінформ
Учасники Енергетичної хартії у рамках форуму "На шляху до багатосторонньої рамкової угоди по транзиту енергоресурсів" знайшли кілька спільних рішень, щодо транспортування енергоресурсів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив генеральний секретар Енергетичної хартії Урбан Руснак на закритті форуму хартії, який проходив у столиці Туркменістану, м. Ашгабад 30-31 травня 2017 року.

"Я б хотів зробити висновок, що стосується процесу енергетичної хартії. Це дуже важке питання, що складається з різних підходів, але в рамках форуму ми знайшли кілька спільних рішень, що стосуються транзиту ресурсів в майбутньому", - сказав Руснак.

Він зазначив, що учасники хартії продовжують вести роботу в рамках резолюції ООН "Надійний і стабільний транзит енергоносіїв і його роль у забезпеченні сталого розвитку і міжнародної співпраці", реалізація якої буде завершена цього року.

"Ми закриваємо форум з підсумковою заявою, про що буде поінформовано ООН, що транзит буде невід‘ємною частиною енергетичної хартії", - додав Руснак.

Нагадаємо, як анонсувалося до початку форуму, захід мав стати міжнародною платформою для політичного діалогу щодо транзиту енергоносіїв з метою сприяння відкритим енергетичним ринкам, диверсифікації джерел і маршрутів постачання, а також сталому розвитку. Під час форуму планувалося розглянути практичні, нормативні та правові аспекти транзиту енергоносіїв, у тому числі природного газу, нафти та електрики.

У форумі Енергетичної хартії брала участь офіційна делегація України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-