Торік українські аеропорти всі разом обслужили лише 13 млн пасажирів - Омелян

Торік українські аеропорти всі разом обслужили лише 13 млн пасажирів - Омелян

Укрінформ
У 2016 році сукупний пасажиропотік українських аеропортів склав 13 млн пасажирів, враховуючи іноземців.

Про це розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час круглого столу «Лібералізація та розвиток авіаційної індустрії України: Ініціативи та виклики», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«При тому, що населення України понад 40 млн осіб, незважаючи на рекордний ріст пасажирських перевезень більше 30% у минулому році, всі аеропорти України обслужили лише 13 млн пасажирів в 2016 році - і це не лише українці, а й іноземці також», - повідомив урядовець.

Він зазначив, що у сусідній Польщі при населенні 38,6 млн, аеропорти обслуговують 34 млн пасажирів на рік.

За словами міністра, українські пасажири віддають перевагу подорожам до країн Європи через сусідні країни саме через високу вартість авіаквитків з України.

«Це не тільки втрати аеропортів, які не використовують свій потенціал, але втрата цілої туристичної індустрії: недоотримані прибутки готелів, ресторанів. Саме тому Україна повинна збільшити обсяги авіаперевезень шляхом лібералізації та сприятливих умов для залучення нових, а також стимулювання існуючих авіаперевізників на відкриття нових рейсів або збільшення кількості існуючих рейсів, що і призведе до зменшення вартості авіаперевезень», - зазначив міністр.

Нагадаємо, на початку липня поточного року має бути прийнятий наказ Мінінфраструктури про зниження базового пасажирського збору в аеропорту "Бориспіль" з 17 до 13 дол США, після чого аеропорт планує підписати договір про співпрацю з лоукостом Ryanair.

У 2016 році Міжнародний аеропорт «Бориспіль» обслужив 8,6 млн пасажирів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-