Україна має диверсифікувати структуру аграрного експорту - Трофімцева

Україна має диверсифікувати структуру аграрного експорту - Трофімцева

Укрінформ
Україні необхідно збільшувати експорт харчової переробленої продукції паралельно з експортом сировини, а не замінювати його. 

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева під час ІІІ Національного форуму з підтримки експорту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо годувати світ пшеницею і кукурудзою і іншими зерновими чи олійними. Але паралельно ми маємо дійсно розвивати переробку, ми маємо розвивати високотехнологічні підсектори аграрного сектору, ми бачимо, що зараз є дуже стрімкий розвиток в цьому напрямку. Ми маємо диверсифікувати структуру нашого експорту", - зазначила Трофімцева. 

Вона додала, потрібно налагодити структуру українського аграрного сектору таким чином, щоб поставляти сировину і продукцію з високою доданою вартістю в ті країни, де це матиме найбільшу рентабельність. 

На думку Трофімцевої, те, що Україна наразі є експортером сировини, не є проблемою для розвитку аграрної торгівлі, але важливо шукати нові ринки збуту та шляхи поставок харчової продукції, не скорочуючи експорт сировини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-