Виручка від імпорту агропродукції з країн ЄС знизилась на 4%

Виручка від імпорту агропродукції з країн ЄС знизилась на 4%

Укрінформ
За січень-квітень 2017 року, порівняно з аналогічним періодом 2016 року виручка від імпорту аграрної продукції з країн Європейського союзу знизилась до $1,4 млрд, або на 4%.

Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу.

"За даними Державної фіскальної служби, за січень-квітень 2017 рік, порівняно з аналогічним періодом 2016 року, спостерігається зростання експорту аграрної продукції на 31,9% до 6 млрд дол. США та зменшення імпорту – на -4% до 1,4 млрд дол. США", - йдеться у повідомленні.

Так, зокрема за перші 4 місяці 2017 року імпорт великої рогатої худоби знизився на 86% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Імпорт свинини знизився на 42%, також знизився імпорт овочів. Одночасно УКАБ відмічає зростання імпорту мороженого м'яса ВРХ на 18%. 

У загальному імпорті м'яса та їстівних субпродуктів птиці частка імпорту з країн Євросоюзу склала 82%. Зріс загальний імпорт молочної продукції, і в ньому зросла частка поставок Німеччини та Польщі.

Аналітики клубу зазначають, що зріс імпорт сирів на 36% порівняно з січнем-квітень 2016 року, а частку країн ЄС у структурі імпорту, особливо наростила Польща. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-