Ярославський подасть заявку у НБУ на покупку

Ярославський подасть заявку у НБУ на покупку "Промінвестбанку" найближчими днями

Укрінформ
Власник групи компаній DCH Олександр Ярославський подасть у Національний банк України заявку на купівлю "Промінвестбанку" найближчими днями.

Про це бізнесмен повідомив виданню "Комерсант".

За словами Ярославського, подача ним документів у НБУ на покупку ПІБу - питання одного-двух днів.

"НБУ просить, щоб на процедуру подачі заявки мене супроводжував і представив Регулювальнику представник продавця, якого я чекаю", - пояснив Ярославський.

Він також поінформував про те, що відповідна домовленість із "Внешэкономбанком" про входження в операцію у нього вже є. 

При цьому Ярославський повідомив, що більше не розглядає можливості придбання "Сбєрбанку".

Активи "Промінвестбанку" станом на 1 січня 2017 року становили 34 млрд грн. Його найбільшим акціонером на 30 червня 2016 залишався російський державний "Внешэкономбанком" (РФ, 99,7%), який придбав "Промінвестбанк" наприкінці 2008 року. 

"Промінвестбанк", згідно з даними НБУ, за перший квартал 2017 року скоротив активи на 22,9%, внаслідок чого опустився з 11 на 13 місце на ринку за цим показником. Акціонери планують продати українську "доньку" до початку липня 2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 15 березня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо ряду юридичних осіб.

Санкції терміном на один рік застосовані до ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВиЕс Банк", ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-