Рева запевняє, що зростання пенсій

Рева запевняє, що зростання пенсій "не розжене" інфляцію

Укрінформ
Підвищення пенсійних виплат не призведе до зростання інфляції.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформує прес-служба відомства.

"Підвищення пенсій відбуватиметься не завдяки інфляційним грошам, а за рахунок додаткових надходжень коштів з економіки, тому ні про яку інфляцію мова йти не може", - зазначив міністр.

За його словами, уряду вдалося уникнути зростання інфляції завдяки продуманим крокам, які були зроблені в минулому році та стали підготовкою для проведення пенсійної реформи.

"Саме тому спочатку було ліквідовано прив'язку мінімальної зарплати до прожиткового мінімуму, і вже після того піднято розмір зарплат, що забезпечило необхідний ресурс для підвищення соцвиплат та дозволило прогнозувати перерахунок пенсій", - підкреслив Рева.

Він також акцентував увагу на активній детінізації економіки після збільшення розміру мінімальних зарплат та проведення змін у трудовому законодавстві.

"За 4 місяці з початку року зарплата в Україні зросла на 37%, на 45 % зросли доходи місцевих бюджетів від ПДФО, а станом на 1 травня Пенсійний фонд отримав понад план 7 млрд 900 млн грн, що дозволяє очікувати надходження необхідної суми для підвищення пенсій. Це означає, що не потрібно дотувати зростання пенсій з бюджету, - це будуть власні надходження Пенсійного фонду", - резюмував Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-