Насалик запевняє, що вугілля з ОРДЛО відстежуватимуть за

Насалик запевняє, що вугілля з ОРДЛО відстежуватимуть за "хімічними відбитками"

Укрінформ
Усе вугілля з окупованих районів Донбасу, у разі завезення на підконтрольну Україні територію, буде конфісковано.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

"Звичайно, Україна зробила все для того, щоб вугілля з ОРДЛО не потрапляло на територію України, зокрема Міністерство енергетики скерувало відповідні листи до ДФС і на енергетичну митницю щодо перевірки вугілля на його якість та походження. Якщо це вугілля потрапить на територію України, причому будь-якими структурами, які постачають, його буде конфісковано. З іншого боку, на сьогоднішній день об'єднана енергосистема працює практично на нульових параметрах вугілля антрацитної групи: ми використовуємо в середньому 3,5-4 тис. тонн, і основні контракти постачання в Україну ще не увійшли... Всі поставки, які контрактуються з інших країн, будемо контролювати", - заявив Насалик.

Відповідаючи на запитання про те, як можна відстежити походження вугілля, міністр сказав, що вугілля, яке входить в Україну, буде піддаватися хімічному аналізу.

"Кожне вугілля, як відбиток пальця, має свою геологічну структуру і свої показники. Тому будь-яке імпортоване вугілля, яке входить в Україну, буде піддано хімічному аналізу. У разі виявлення походження вугілля із зони ОРДЛО його буде конфісковано". Я знаю, що деякі наші приватні юридичні структури ведуть стеження, і в разі потрапляння цього вугілля до турецьких портів або інших, я знаю, що йдуть відповідні судові позови", - зазначив він.

Раніше ЗМІ писали, що бізнесмен Сергій Курченко через підконтрольні фірми вивіз з ОРДЛО до Росії близько мільйона тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-