Ціна на нафту Brent наблизилася до позначки $53 за барель

Ціна на нафту Brent наблизилася до позначки $53 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту продовжили висхідну динаміку у п'ятницю за рахунок зростаючих надій на продовження глобального пакту ОПЕК+. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на  0,88% до $52,97 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,99% - до $49,84 долара за барель.

Обидва нафтові маркери готуються завершити тиждень у плюсі.

З початку березня нафтові котирування впали з більш як $56 за барель до позначки нижче $47 за барель, оскільки учасники ринку розділилися у думках щодо ефективності глобального пакту ОПЕК+ у боротьбі з надлишком пропозиції сировини, що зберігається.

Крім того, впевненість інвесторів похитнуло зростання нафтовидобутку в США, який збільшився більш як на 10 відсотків з середини 2016 року до 9,3 мільйонів барелів за добу.

Очікується, що 25 травня нафтоекспортери погоджують рішення про продовження глобального пакту на дев'ять місяців. Попередня угода, дія якої завершиться наприкінці червня, передбачала скорочення глобального виробництва нафти на 1,8 мільйона барелів за добу.

Зростаючі надії на продовження глобального пакту забезпечили ралі на нафтовому ринку, зазначають аналітики. 

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлено на рівні 52,92 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,47 долара за барель, що на 4 центи нижче за рівень закриття торгів ($52,51).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-